Big city life - BANGKOK / KUALA LUMPUR / SINGAPORE

Update om resan! Det är många som undrar så vi kör en snabb genomgång av vad vi kommit fram till! Jag och Jeanne har bokat om biljetterna från den 8e mars till den 3e mars för att förlänga lite ytterligare (mihih). Även Paul har fått lov att flytta sin biljett 8a dagar tidigare. Så nu ser planen ut som såhär, mellan den 4e (när vi landar) fram tills den 12e (när Paul landar), så ska jag och Jeanne gå loss i Bangkok, Singapore, Kuala Lumpur och Sandakan (Borneo, tredje gången ♥ IN LOVE). Så vi kör liksom en storstadsrunda varvat men några dagar i djungeln, alla dom flygbiljetterna är bokade och klara! Den 12e ska vi möta upp Paul i Kuala Lumpur och därifrån ska vi antingen åka till Lang Tengah (försöker få tag i hotellet) eller så sticker vi direkt till Filippinerna och hänger där. Siquijor here we come! SKA BLI SÅ KUL. Den 1a april sticker vi till Nya Zeeland och Jeanne åker hem till Sverige.

Från början var det ju tänkt att vi skulle åka 4,5 veckor till NZ men känner att det kan bli lite väl mycket eftersom det är min dröm och inte Pauls, dessutom ska vi bo i en bil all tid så det kan nog räcka med 3 liiite mer än tre veckor. Såååå.. nu väntar vi egentligen bara på svar från hotellet på Lang Tengah och det är lite det som allt hänger på, om dom inte har öppet den tiden så kommer vi förmodligen köra två olika ställen i Filippinerna istället, Siquijor är spikat men sen kanske Oslob skulle vara någonting.. dyka med valhajar. Eller paradiset Camotes.. Nästa bokningstillfälle blir nog i slutet av nästa vecka, lönekontoret har strulat till det med min lön så jag fick bara hälften av det jag skulle ha. Plus att dom missade det andra utbetalningstillfället (den 21a). Så tredje gången gillt den 29e får vi hoppsa på.. Då blir det bokning av hotell och kanske de sista flygresorna!

Bilder från Kuala Lumpur och Bangkok som jag tog 2014.. tiden går fort när man har roligt..

Ett sista farväl

I fredags tog jag och Denise flyget till Helsingfors vid halv sju på morgonen, där hade vi bokat en bil som vi skulle ha under dagen, åkte en och en halv timme till Ekenäs där resten av familjen väntade. Innan begravningen åt vi lite fika hos kusinerna, sen tog vi en varsin ros och åkte mot kyrkogården. Tårarna kom redan innan allt börjat. När man kramade sin familj och släkt. Nästan alla var där. Själva cermonin var fin men fy.. det var det hemskaste jag varit med om. Tänk att hon ligger där i jorden. Med gammelfaffa vid sin sida. Att hon nu är aska och inte en person. En person som vi har hållt så kär i hela livet, minnena från alla somrar tillsammans kommer smygande i efterhand. Just på begravningen var det bara så.. ofattbart.

Efter nedsättningen så åkte vi till stan och åt lunch, efter ett tag så kändes det som en vanlig släktträff, tills pappas kusiner började läsa upp en massa kort från bekanta till Vera. Då vaknade man till och tänkte.. just det, det är därför vi är här. För två år sen vid samma tid på året var vi alla samlade för att fira hennes 90-årsdag och nu satt vi där, allihopa, för att ta ett sista farväl. Jag och denise landade på arlanda vid nio, helt slut. Färdig som artist så längtade jag bara hem till Paul. Somnade med tårar i ögonen och tungt hjärta.