Karanghake & Hobbiton

Efter en natt i Waihi (på en helt ok camping) så var det tidig uppstigning för idag väntade hobbiton! På vägen skulle vi dessutom stanna vid vattenfallet Owharoa . Jättefint litet fall, när jag skulle hoppa ut och ta en bild plumsade jag med ena foten.. bra start på morgonen. Fem minuters körande innan vi nådde nästa mål som var Karanghake Gorge där det fanns några vandringsleder, vi tog den relativt korta som slingrade sig längst en liten flod, så otroligt vackert!! Gah! Där drog vi även igång drönaren.. tyvärr. Den fick flipp, körde in i en stor sten och sen ner i floden. Panik! Jag kuuuutar dit hoppar ner i det vilda och försöker lokalisera grabben, Paul kommer efter men kliver på en hal sten så han for rakt ner med fötterna i floden, slog höften och fick en redig smäll på ena fingret. Men det gick bra. För drönaren gick det mindre bra. Den ligger begravd där i floden någonstans. Sånt är livet, man kan inte lita på drönare. 

Gick tillbaka till bilen och sen bar det av mot Matamata och Hobbiton. När vi kom fram till själva parkeringen där så käkade vi lunch i bilen och chillade lite innan det var dags att checka in. Jeanne stannade kvar, eftersom hon inte sett filmerna så vore det nog inte så intressant för henne. En annan var tvungen att stoppa sig från gråten minst fyra gånger.. det var magiskt för mig. Vi fick dock veta att 60-70 procent av dom som besöker Hobbiton har inte ens sett filmerna och vet inte ens vad dom ska förvänta sig att se. Jag blir lite irriterad på sånt.. usch. 

Turen var två timmar, vi fick se alla hobbithål och fick massa rolig information som jag inte hade någon aning om. Slogs om plats med en drös asiater som inte ens visste vad LOTR eller The Hobbit var. Men överlag var det en jättebra rundtur! Allting kom verkligen till liv och som sagt, gråten var nära men fick hejda mig delux. Har väntat så länge.. tog en ginger beer (alkoholfri) på green dragon innan vi åkte tillbaka till parkeringen igen. Bildbomb kommer!

(null)
(null)
(null)
(null)