Italy 10-14

We are going to ITALYYYYYYY. Det var många många många år sen jag var där och spelade fotbollsturnering, minns inte ens vart vi var någonstans. Vi har spånat någon vecka på att åka på en weekend och bestämde oss för att sticka till Island men efter många om och men så kom vi fram till att det inte räcker med en weekend dit, vi vill gärna åka runt lite så det får bli någon annan gång.

Låg en kväll och drömde mig bort till nått annat land och hittade SJUKT billiga biljetter till Milano. Milano. Vad kan man göra där? Jag har absolut ingen dragning till den staden men då kom jag på att jag sett en stad som heter Bergamo som ligger en bit utanför som jag tyckte verkade cool. Little did i know att det är just till den staden som flyget går till! Jackpot. Sen började jag forska mer.. Bergamo ligger faktiskt inte så långt från Venedig som Paul varit sugen på att besöka. Ännu mer sökande så insåg jag även att ett ställe jag haft på min bucketlist låg över Venedig. Lago di Braise. DRÖM. Dagen efter (gissa om jag kunde sova bra den natten) la jag fram förslaget till Paul och han sa - VI KÖR. Samma dag bokade jag biljetterna till Bergamo och sen flyget hem från Venedig. Bokade en hyrbil och fyra olika hotell för alla nätter. Ett stadshotell i Bergamo, ett vackert alpint hotell i Laion, ett romantiskt och lite lyxigare hotell i Vittorio Veneto och tillslut ett mysigt resort precis utanför Venedig.

Det ska bli så himla kul!! Priset för alla hotell, flyg, bilen, envägshyran och skatter blev 3500kr per person (och då har jag ändå bokat hotell i den dyrare klassen). Billigare än vad Island hade blivit för en mindre dag dessutom. Väldigt nöjd med upplägget och jag tror Paul kommer uppskatta det lika mycket som jag.

Det känns som att efter Nya Zeeland så har vi båda börjat uppskatta naturen (som alltså inte är en strand) mycket mer, och att få lära sig lite mer om platserna som vi besöker. Det handlar liksom inte bara om att ligga och sola utan mer att upptäcka. Vi har nog "vuxit" lite i vårat turistande. För mig är det väl ingenting konstigt i och med att jag blir äldre men att Paul liksom hängt med i det är nog för att han ändå är ganska berest. Fullkomligt älskar att upptäcka nya platser med honom. Vi flyger på onsdag efter jobbet och kommer hem på söndagkväll!


Angelica Wåhlin

Har inte varit i Milano, men däremot Rom. Älskade Rom så vi funderar på Milano nästa år :D