FRANCE

I augusti vecka 33 åkte jag och Paul till Frankrike för att hälsa på hans familj. Vi startade med att flyga till Bordeux där hans mormor och morfar kom och hämtade oss (måndag). Så himla trevligt! Vi bodde hemma hos dom i Rochefort fram tills på fredagen då vi åkte tåg till Paris och sedan till Troyes.

Under dom första dagarna strosade vi omkring i både Rochefort och La Rochelle, jag gillar båda "städerna" men det är lite mer liv i LR, där var vi en hel dag som vi fyllde med promenad i gamla stan, godaste lunchen i form av musslor, parishjul (kill me someone), churros och strålande väder. Varje kväll åt vi god middag med morföräldrarna och avslutade alltid med ost. Ena kvällen blev dock Paul dålig så det blev lite begränsningar efter det men vi hann ändå cykla omkring i stan och besöka stranden de kommande dagen. Är så tacksam över hans morföräldrar. Dom är så förstående och fantastiska. Extra mycket kärlek till hans mormor som alltid var redo med engelska lexikonet! ♥ Det var tråkigt att lämna dom men skönt också att få en liten stund med Paul och svenskan. Tåget till Paris tog två timmar, sov mest eftersom det gick så himla tidigt, bytet i Paris gick smidigt trots lite tunnelbana och att Paul inte mådde så bra. Tåget mot Troyes var hundra procent nervositet. Jag har aldrig träffat hans pappa eller hans syskon från den sidan förut. Paul var nog också lite nervös, tror det hade gått fyra år mellan deras möten.

Hans pappa hämtade upp oss på tågstationen och sedan blev det anka till lunch på väg till Brienne där dom bor (när dom väl är i Frankrike). De två och en halv följande dagarna fick jag nästan hjärnsläpp av att försöka hänga med i franskan och blev lätt bortglömd. Förstår det i och med att dom inte träffats på så länge. Vi träffade även hans farmor som bor väldigt nära i den pyttelilla byn. Kul att få se där Paul spenderat så mycket tid i sin barndom.

Efter en mentalt utmattande vecka så var det en fröjd att få komma hem på söndagen och höra svenska från alla håll och kanter! Det var en jättefin resa men oooooooj vad jag var trött i hjärnan. Längtar efter att få åka till Rochefort igen men det dröjer nog lite eftersom vi redan har två stycken inplanerade resor i höst/vinter. I november åker vi till Gran Canaria för att hänga lite med fammo och faffa och sen i december har jag bjudit Paul på en weekend till Budapest! Ska bli så mysigt med julmarknad, skridskor, opera och god mat.

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

2018.09.30

Hej vänner och familj. Befinner mig i ett slags vakum i livet känns det som.. när jag försöker blogga så kommer det liksom inte någonting även fast det ska vara så enkelt som att lägga upp några bilder och faktiskt bara skriva vad man håller på med. Kanske vill ha mer mening med inläggen, i dont know. Borde skriva mer strunt. För min egen skull, det är ju så kul att gå tillbaka i bloggen och kolla vad man gjort. Så idag börjar vi med allt nonsens igen.

Den här helgen vart en stoooooor fail. Fredagen startade dock fantastiskt med en liten shoppingrunda med Jeanne. Köpte livets jacka, båda två. Vi matchar i livet vi två. När klockan närmade sig fyra åkte jag och lämnade henne hemma hos sig medan jag plockade upp Paul från jobbet. Helgens uppdrag - plocka svamp och mysa på landet. Visade sig att mamma och pappa inte ens var hemma men min ena storasyster var där och abonnerade hela stället. Besvikenheten.. Allt jag ville göra den här helgen var att åka dit, njuta av naturen, bada badtunna, göra brasa och äta äppelpaj. Men men. Det slutade med att jag och Paul åt pizza och käkade godis. Inte lika mysigt. Nu är vi inne på improvisering. Helgen är nu helt obokad och onödig. Gillar INTE. Vi sov till tio och sen började velandet, vad ska vi göra, hur ska vi göra osv osv osv osv osv osv. Slutade med att vi storstädade hela lägenheten, satt och stirrade på soffan fram tills halv åtta då vi åkte mot gullmars för att fira en kollega. God middag på olearys innan vi drog till en annan bowlinghall (jag tittar som vanligt bara på). Kom hem vid halv ett, satte oss på soffan och kollade shutter island tills Paul somnade som en liten gris.

Idag har jag legat på soffan nonstop. Fy vad hemskt. Gjorde dock fransar på bobo men mer än så har det inte blivit. Bakade iof en paj som jag inte ätit ännu. Kanske bara ska sova så nästa vecka kan börja. Längtar efter att få komma ifrån lägenheten. På tisdag efter jobbet åker vi upp till mamma och pappa eftersom vi är lediga på onsdag.

(null)
(null)